5 важни неща за вибропресованите бетонни павета

5 важни неща за вибропресованите бетонни павета

5 важни неща за вибропресованите бетонни павета

Tetrabeton
25.06.2021
0 comments

5 неща, които трябва да знаем за вибропресованите бетонни павета


Изборът на екстериорна настилка е трудоемка задача, особено като се имат предвид десетките, ако не и стотици вариации на пазара. Пред нас се разгръща широка палитра от възможности - от нискобюджетния обикновен лят бетон до луксозни настилки от баснословно скъпи видове естествен камък.

 

         Каква е златната среда в това море от избор? Коя настилка е едновременно здрава и красива, на достъпна цена и с лесен монтаж? Запознайте се с паветата от вибропресован бетон!

 

Виждаме тази популярна настилка навсякъде около нас - паркинги, пешеходни алеи в паркове и дворове, автомобилни алеи и индустриални обекти. Ако искате да изберете с какво вибропресованият бетон е заслужил доверието на строителите, прочетете статията докрай!

 

1.    Технологията на производство – гаранция за дълговечност

 

Паветата и бордюрите от вибропресован бетон се произвеждат по специална технология за вибропресоване на земновлажен бетон. Това позволява достигането на значително по-голяма здравина в сравнение е с пластичния лят бетон. Високите якости на тези изделия и тяхната устойчивост при екстремно високи или ниски температури е причина в строителната индустрия за тях да се наложи терминът „дълговечност“.

 

2.    Лесна поддръжка

 

Следите на времето като зацапване и петна се премахват бързо и лесно с водоструйка. Изделията от вибропресован бетон са известни с тяхната здравина, така че ремонти и поправки се налагат изключително рядко и обикновено поради независещи от самата настилка причини (например ВиК ремонти и др.). В случай не ремонт, паветата може да се просто да се пренаредят - не налага разбиване и изхвърляне на вложени материали.

 

3.    Бърз и безпроблемен монтаж

 

Не са нужни лепила или мокри процеси! Паветата за проектирани по начин, които позволява създаването на трайна настилка единствено като се подредят върху 4-5 сантиметров слой пясък.

 

4.    Безкрайни възможности при дизайна

 

Разнообразието от цветове и форми дава възможност да развихрите въображението си при дизайна. Идеи за красиви и нестандартни комбинации можете да видите в нашата галерия

 

5.    В България се произвеждат вибропресовани изделия от най-високо европейско качество.

 

Автоматизираната производствена база на „Тетрабетон“ АД се намира в село Труд, Пловдивска област. Качеството ни отговаря на признатите европейски стандарти, като същевременно предлагаме достъпни за българския пазар цени. Повече за стандартите при изработката на изделията на „Тетрабетон“ може да прочетете тук:

 

Обмисляте настилка от вибропресовани изделия за Вашия проект? Нашите специалисти ще се радват да Ви разкажат повече! Свържете се с нас на телефон +359.32.63.59.75 или посетете централния ни офис в гр.  Пловдив, на адрес бул. "Христо Ботев" № 111.